Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Повідомлення про початок будівельних робіт можна буде подавати он-лайн

20 липня 2018, 16:30
417
0
Реклама

Державна архітектурно-будівельна інспекція разом із Державним агентством із питань електронного урядування, Міністерством юстиції України та координатором проектів ОБСЄ в Україні презентували оновлену електронну послугу із подання повідомлення про початок будівельних робіт.

Перша в Україні повністю автоматизована е-послуга - без втручання посадової особи - стосується будівництва, здійснюваного на підставі будівельного паспорта. До нього належить зведення індивідуальних (садибних) житлових будинків, садових та дачних будинків заввишки не більше двох поверхів (площею - не більше за 300 м2). Також - господарських будівель та споруд, зокрема, гаражів, розташованих на присадибних, дачних і садових земельних ділянках.

Відтепер із поданням такого повідомлення внесення даних до Реєстру дозвільних документів ДАБІ здійснюватиметься цілком автоматично - без участі посадовців.

Проте ключовим доопрацюванням є налагодження електронної взаємодії з Державним реєстром речових прав на нерухоме майно Мін'юсту. Тепер громадянин, заповнюючи відповідну електронну форму, не матиме потреби вносити всі дані про свою земельну ділянку власноруч. Достатньо зазначити тільки кадастровий номер і натиснути "Запитати дані", вся необхідна інформація відобразиться в електронній формі повідомлення автоматично.

Таке суттєве спрощення мінімізує можливість громадянина припуститися помилки при заповненні е-форми. А це важливо з огляду на те, що повідомлення про початок будівельних робіт може слугувати підставою для оформлення права власності на об'єкт будівництва, в тому числі - недобудову. Через це електронна взаємодія з реєстром Мін'юсту мінімізує ризики махінацій із боку недоброчесних громадян.

Про такі новації повідомлено на Урядовому порталі https://www.kmu.gov.ua

Але не всі види будівельних робіт зобов'язують суб'єктів господарювання подавати повідомлення про початок будівельних робіт, детальніше про це можете прочитати у матеріалі "Які будівельні роботи не потребують дозвільної документації" видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання доступу до аналітики інформаційно-правової системи ЛІГА: ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступ до сервісу та оцініть всі переваги послуг, що надаються.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку в Facebook щоб завжди залишатися в курсі актуальних бухгалтерських подій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини