Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи звільняється єдинник від сплати земподатку за ділянку, право власності на яку не оформлене

17 серпня 2018, 14:00
282
0
Реклама

Наявність двох умов, а саме використання ФОП власної земельної ділянки у своїй господарській діяльності (перша умова) та наявність статусу платника єдиного податку третьої групи (друга умова) обумовлює звільнення підприємця від обов'язку нарахування, сплати та подання податкової звітності з податку на майно (в частині земельного податку) на підставі пп. 4 п. 297.1 ПКУ. На цьому наголосив ВС/КАС у постанові від 08.08.2018 р. у справі № 820/5485/17.

Водночас той факт, що право власності на земельну ділянку не оформлене, не є перешкодою для звільнення від сплати земельного податку, адже право власності на неї виникло в особи в силу закону - у зв'язку з набуттям права власності на об'єкт нерухомого майна (нежитлове приміщення), розміщений на відповідній земділянці (ст. 120 ЗКУ).

Як відомо, «земельна» пільга для єдинників стосується лише земельного податку, однак не поширюється на орендну плату. У зв'язку з цим звертаємо увагу на актуальний в т.ч для єдинників матеріал з проблемного питання «Чи потрібно вносити орендну плату за земельну ділянку по закінченню строку дії договору оренди» сервісу «Інтерактивна бухгалтерія».

Для отримання доступу до цього та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтесь наш канал в Telegram та сторінку в Facebook щоб завжди залишатися в курсі актуальних бухгалтерських подій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини