Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Процедура узгодження відхилень від ДБН стала відкритою

18 серпня 2018, 14:30
272
0
Реклама

Моніторити стан обробки звернень по відхиленням від ДБН тепер можна на сайті Мінрегіону.

Інформацію щодо звернень можна переглянути за посиланням.

Заступник Міністра регіонального розвитку Лев Парцхаладзе повідомив, що відкритий механізм погодження відхилень від державних будівельних норм вже почав реалізовуватися на практиці і днями відбулося перше засідання секції з питань будівництва та архітектури згідно з новим порядком, затвердженим Мінрегіоном.

Також розроблено проект переліку норм, у погодженні відхилень від яких одразу відмовляється. Це стосується питань безпеки людей, наприклад, зменшення санітарних розривів і протипожежних відстаней від АЗС до найближчих будівель, розміщення АЗС на житлових і пішохідних вулицях, внутрішньоквартальних проїздах, в межах зон відпочинку та прибережних смугах, зменшення кількості аварійних виходів на автомобільних стоянках, зменшення вогнестійкості будівель і їх конструкцій тощо

Наразі перелік погоджується з відповідними міністерствами та відомствами.

Нагадаємо, з 1 червня обгрунтовані відхилення від ДБН можна погоджувати у Мінрегіоні

Нещодавно, фахівці Держархбудінспекції уточнили, які саме будівельні роботи не потребують документів, що дають право на їх виконання. Читайте про це у статті «Які будівельні роботи не потребують дозвільної документації»

Для отримання доступу до аналітики інформаційно-правової системи "ЛІГА: ЗАКОН" - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть всі переваги послуг, що надаються.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку в Facebook щоб завжди залишатися в курсі актуальних бухгалтерських подій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини