Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нульова ставка ПДВ для міжнародних перевезень: яким документом підтвердити

21 вересня 2018, 14:30
711
0
Реклама

Операції платників податків з постачання послуг з міжнародних перевезень пасажирів і багажу та вантажів залізничним, автомобільним, морським і річковим та авіаційним транспортом є об'єктом оподаткування ПДВ (пп. "е" п. 185.1 ПКУ).

При цьому такі операції оподатковую за нульовою ставкою ПДВ (пп. "а" пп. 195.1.3 ПКУ).

Утім для застосування нульової ставки ПДВ перевезення вважається міжнародним, якщо таке перевезення здійснюється за єдиним міжнародним перевізним документом. Що ж це за документи?

Згідно із ст. 9 Закону України "Про транспортно-експедиторську діяльність" від 01.07.2004 р. № 1955-IV перевезення вантажів супроводжується товарно-транспортними документами, складеними мовою міжнародного спілкування залежно від обраного виду транспорту або державною мовою, якщо вантажі перевозяться в Україні.

Такими документами можуть бути:

• авіаційна вантажна накладна (Air Waybill);

• міжнародна автомобільна накладна (CMR);

• накладна СМГС (накладна УМВС);

• коносамент (Bill of Lading);

• накладна ЦІМ (CIM);

• вантажна відомість (Cargo Manifest).

Про це на своєму офіційному веб-сайті повідомляє ГУ ДФС у Дніпропетровській області.

До того ж, про здійснення міжнародного перевезення вантажу експедитором-резидентом із залученням перевізника-нерезидента ми розповідали в матеріалі "Міжнародне перевезення із залученням перевізника-нерезидента: ПДВ-наслідки в експедитора".

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку в Facebook щоб завжди залишатися в курсі актуальних бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини