Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Оновлені профілі ризику для митного контролю від ДФС

21 січня 2019, 11:05
1175
0
Реклама


Вісник МСФЗ - електронне видання про застосування міжнародних стандартів фінансової звітності.

Встигніть передплатити зі знижкою 50% до 28.02.2019 р.

Вартість передплати 230 грн/міс.

Деталі акції

На офіційному порталі ДФСУ розміщено інформацію про те, що перегляд підходів до формування профілів ризиків автоматизованої системи аналізу та управління ризиками (АСАУР), який на сьогодні здійснюється в ДФС, застосовується, перш за все, для забезпечення якісного виконання митницями форм митного контролю та, як результат, збільшення надходжень митних платежів до державного бюджету.

Цей процес у жодному разі не має на меті зашкодити або стримати процедуру митного оформлення товарів, що ввозяться на митну територію України.

Профілювання ризиків митного контролю в системі АСАУР у жодному разі не повинно сприйматися як зміна діючого митного законодавства. І висловлювання того, що такі форми контролю унеможливлюють застосування з боку суб'єкта зовнішньоекономічної діяльності подачу декларації із заявленням в ній першого методу визначення митної вартості, є недоречними.

Система аналізу та управління ризиками в українській митниці працює вже понад 10 років. В багатьох країнах вона є інструментом забезпечення наповнення бюджетів, у тому числі, для виконання соціальних програм щодо забезпечення громадян відповідними субсидіями, пенсіями, дотаціями тощо.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини