Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи складають акт про видачу коштів у разі виплати виграшу

21 січня 2019, 11:30
274
0
Реклама


Річна звітність без проблем!

Знижка - 60% на онлайн-сервіс звітності Liga:REPORT для юридичних осіб.

Неплатникам ПДВ - 581 грн/рік

Платникам ПДВ - 845 грн/рік

ФОП - 337 грн/рік

Деталі акції

Реєстрація продажу (повернення) товарів, надання послуг, отримання (повернення) коштів через РРО проводиться одночасно з розрахунковою операцією. Розрахунковий документ на повну суму проведеної операції видається особі, яка отримує або повертає товар, отримує послугу або відмовляється від неї. Розрахункова операція вважається проведеною через РРО, якщо дані про її обсяги введені в режимі реєстрації.

До речі, податківці в ІПК від 16.01.2019 р. № 180/6/99-99-14-05-01-15/ІПК, вказали й на те, що видатковий чек при виплаті виграшу має містити обов'язкові реквізити визначені Положенням № 13.

Реєстрація видачі коштів у разі повернення товару (відмови від послуги, прийняття цінностей під заставу, виплати виграшів у державні лотереї та в інших випадках) або скасування помилково проведеної через РРО суми розрахунку здійснюється шляхом реєстрації від'ємної суми.

Якщо алгоритм роботи РРО не забезпечує окремого накопичення у фіскальній пам'яті від'ємних сум розрахунків:

дозволяється реєструвати видачу коштів (скасування помилкової суми) за допомогою операції "службова видача";

забороняється реєструвати через РРО від'ємні суми з використанням операції "сторно".

Якщо сума коштів, виданих при поверненні товару чи рекомпенсації раніше оплаченої послуги, перевищує 100 гривень, матеріально відповідальна особа господарської одиниці або особа, яка безпосередньо здійснює розрахунки, повинна скласти акт про видачу коштів. В акті необхідно зазначити дані документа, що встановлює особу покупця, який повертає товар (відмовляється від послуги), відомості про товар (послугу), суму виданих коштів, номер, дату і час видачі розрахункового документа, який підтверджує купівлю товару (отримання послуги). Такий самий акт складається при скасуванні помилково проведеної через РРО суми розрахунку. В акті вказуються дані про помилкову суму та реквізити розрахункового документа. Акти про видачу коштів та акти про скасування помилково проведеної через РРО суми розрахунку передаються до бухгалтерії суб'єкта господарювання і зберігаються протягом трьох років.

За відсутності бухгалтерії зазначені акти підклеюються до останньої сторінки відповідної КОРО.

Отже, акт про видачу коштів при проведенні операції з виплаті виграшу гравцю не складається, оскільки законодавством визначено лише випадки, коли проводиться повернення товару чи рекомпенсація раніше сплаченої послуги, або скасування помилково проведеної через РРО суми розрахунків.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини