Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ПДВ-наслідки гарантійного обслуговування за дорученням нерезидента

21 січня 2019, 12:20
440
0
Реклама


Річна звітність без турбот!

Знижка - 60% на онлайн-сервіс звітності Liga:REPORT для юридичних осіб.

Неплатникам ПДВ - 581 грн/рік

Платникам ПДВ - 845 грн/рік

ФОП - 337 грн на рік

Деталі акції

Платник ПДВ здійснює гарантійний ремонт з використанням імпортних запчастин, отриманих безоплатно. Як бути з ПДВ?

Сума ПДВ сплачена за імпортними запчастинами та комплектуючими, що підтверджена митною декларацією, може бути віднесена до податкового кредиту платника податку, який за дорученням нерезидента виконує роботи з гарантійного обслуговування, за умови виконання вимог, встановлених ст. 198 ПКУ.

Відповідно до пп. "г" 186.2.1 ПКУ місцем постачання послуг із виконання ремонтних робіт є місце їх фактичного постачання.

Отже, послуга гарантійого ремонту, джерелом оплати яких є кошти нерезидента, за дорученням якого платник податку виконує ці послуги на митній території України, підлягають оподаткуванню ПДВ на загальних підставах.

Базою оподаткування таких послуг є їх договірна (контрактна) вартість, зазначена в договорі на їх виконання укладеним з нерезидентом.

При цьому, оскільки ввезені на митну територію України запчастини та комплектуючі використовуються в оподатковуваних операціях (надання послуг з гарантійного обслуговування споживачам за дорученням і за рахунок нерезидента) норми п. 198.5 ПКУ до сум ПДВ, включених до складу податкового кредиту, не застосовуються.

Див. ІПК ДФСУ від 16.01.2019 р. № 165/6/99-99-15-03-02-15/ІПК.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини