Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи оштрафують за виправлення помилки в ІПН покупця шляхом реєстрації нової податкової накладної

20 листопада 2019, 14:50
394
0
Реклама

Дніпропетровські податківці нагадали про штрафи за несвоєчасну реєстрацію в ЄРПН нової податкової накладної у разі виправлення помилки в ІПН покупця.

У разі виправлення помилки у полі "Індивідуальний податковий номер покупця" податкової накладної продавець складає та реєструє в ЄРПН нову податкову накладну з правильним ІПН покупця. У їїполі "Дата складання" такої податкової накладної зазначається дата виникнення податкових зобов'язань продавця, тобто дата складання податкової накладної з неправильним ІПН покупця.

Якщо ж нову податкову накладну (з правильним ІПН покупця) зареєструють після спливу граничного строку, встановленого п. 201.10 ПКУ, то до особи, відповідальної за її реєстрацію, застосують фінансові санкції. Йдеться про штрафи передбачені ст. 1201 ПКУ.

Щоправда, такі штрафи не застосовують до податкової накладної, що не надається отримувачу (покупцю), складеної на постачання товарів/послуг для операцій, які:

- звільнені від оподаткування

або

- оподатковуються за нульовою ставкою.

Джерело: повідомлення на офіційному веб-сайті ГУ ДПС у Дніпропетровській області

Більше про штрафи за несвоєчасну реєстрацію податкових накладних читайте в статті "Штрафи за несвоєчасну реєстрацію/нереєстрацію податкових накладних і розрахунків коригування в ЄРПН" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини