Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

На збирання металобрухту від населення очікує лібералізація – у що це виллється

22 листопада 2019, 10:30
1503
0
Реклама

У парламенті група депутатів зареєструвала законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів (щодо детінізації ринку металургійної сировини та операцій з металобрухтом)" (№ 2426). Він передбачає принципові зміни у регулюванні сфери заготівлі й переробки брухту та відходів чорних і кольорових металів.

Проектом пропонує скасувати поділ металобрухту на промисловий та побутовий, спростити вимоги до заготівлі брухту (без його переробки) невеликими заготівельниками, відмінити акти обстеження, які видають місцеві адміністрації для пунктів заготівлі металобрухту, дозволити розрахунки готівкою за металобрухт, який здає населення.

Законопроект встановлює, що переробку (надання послуг з переробки) металобрухту зможуть здійснювати лише спеціалізовані або спеціалізовані металургійні переробні підприємства, а також їх приймальні пункти. Металургійна переробка металобрухту може здійснюватися лише спеціалізованими металургійними переробними підприємствами.

Також пропонують спростити документальне оформлення операцій з металобрухтом за участю фізичних осіб.

У разі ухвалення цей Закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування та буде введений в дію через місяць з дня набрання ним чинності.

Варто нагадати, що податківці розповіли про нарахування компенсуючих ПДВ-зобов'язань у разі постачання відходів та брухту чорних і кольорових металів, які утворилися під час виробництва товарів, тоді як ПДВ-пільга на постачання металобрухту діє до 2022 року.

Джерело: законопроект законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів (щодо детінізації ринку металургійної сировини та операцій з металобрухтом)" від 12.11.2019 р. № 2426.

Про інші резонансні плани законотворців читайте тут:

- РРО для інтернет-торгівлі можуть скасувати;

- оплачувану відпустку при народженні дитини мають надавати татусям;

- ФОП-єдинникам підвищать ліміти і тимчасово звільнять від РРО.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини