Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд вирішив терміново змінити Митний тариф

22 листопада 2019, 13:15
2238
0
Реклама

Уряд на засіданні 20.11.2019 р. підтримав проект Закону, який пропонує узгодити новий проект Митного тарифу України.

Довідка: попередній Уряд ще наприкінці 2017 року підтримав спільний законопроект МЕРТ та ДФС щодо нової міжнародної класифікації товарів для сплати митного тарифу.

Чинний Митний тариф України побудовано на основі Гармонізованої системи версії 2012 року. Водночас, з 1 січня 2017 року заходи тарифного та нетарифного регулювання в більшості країн світу, зокрема й в найбільших торговельних партнерах (ЄС, Туреччина, Китай, США, Швейцарія, Білорусь) здійснюють на основі Гармонізованої системи версії 2017 року.

У зв'язку з цим виникають розбіжності у товарних кодах під час митного оформлення продукції, яку імпортують в Україну, або порівнюючи митну статистику України та країн-торгових партнерів.

В основу проекту Митного тарифу України покладено нову версію Української класифікації товарів зовнішньоекономічної діяльності, побудованої на основі Гармонізованої системи опису та кодування товарів 2017 року і Комбінованої номенклатури Європейського Союзу.

Зокрема, проект нового Митного тарифу України технічно змінює класифікацію окремих товарів завдяки об'єднанню декількох кодів у один та не передбачає змін ставок ввізного мита на товари.

Про це проінформували у Мінекономрозвитку.

Перелік ставок ввізного мита, систематизований згідно з УКТ ЗЕД, наведений в модулі "Довідники" інформаційно-правової система ЛІГА:ЗАКОН. Скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини