Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Із 2020 року можна буде самостійно отримати довідку про оцінку нерухомості

6 грудня 2019, 12:30
3349
0
Реклама

Із 1 січня 2020 року буде запроваджена нова спрощена модель оцінки об'єктів нерухомості, яка дозволить проводити автоматичну оцінку в максимально короткі строки. Для ліквідації корупційної схеми у сфері реєстрації інформації зі звітів про оцінку об'єктів нерухомості та прозорості реалізації майна Радою остаточно прийнято відповідний законопроект № 2047-д.

Буде припинено здирництво коштів з оцінювачів та нотаріусів на користь приватних структур за користування належної державі Єдиною базою даних звітів про оцінку. Також матимемо новий альтернативний спрощений спосіб оцінки об'єктів нерухомості через автоматичну її оцінку модулем Фонду державного майна України.

Завдяки цій системі будь-яка особа зможе отримати довідку про автоматичну оцінку об'єкта нерухомого майна і на її підставі укласти угоду щодо об'єкта нерухомості. У разі незгоди з вартістю об'єкта нерухомого майна, визначеною модулем автоматично, особа має право звернутись до суб'єкта оціночної діяльності і провести оцінку в загальному порядку з реєстрацією звіту в Єдиній базі.

З 1 січня 2020 року приватні електронні майданчики будуть вилучені з процедури реєстрації та перевірки реєстрації інформації звітів про оцінку об'єктів нерухомості, відключені від Єдиної бази даних звітів про оцінку.

Передбачено, що нотаріуси отримають право безоплатного доступу до Єдиної бази для перевірки довідок та звітів про оцінку об'єктів нерухомості. Звіти про оцінку зберігатимуть в Єдиній базі в електронній формі.

За повідомленням інформаційного управління Апарату ВРУ.

Читайте також: в уряді обіцяють сервіс перевірки електронних квитанцій.

Детінізація розрахунків у сфері торгівлі і послуг, обов'язковість РРО для спрощенців другої - четвертої груп та підвищення штрафів у сфері розрахунків - усе це ми зібрали в темі розділу "Актуально" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся тестовим 3-денним доступом до сервісу.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини