Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Найманий працівник відпрацював неповний місяць та звільнився: нараховуємо ЄСВ

15 лютого 2019, 15:50
402
0
Реклама

ГУ ДФС у Дніпропетровській області доводить до відома роботодавців, що у разі якщо база нарахування ЄСВ не перевищує розміру мінімальної заробітної плати (далі - МЗП), встановленої законом на місяць, за який отримано дохід, сума ЄСВ розраховується як добуток розміру МЗП, встановленої законом на місяць, за який нараховується зарплата (дохід), та ставки ЄСВ (ч. 5 ст. 8 Закону України від 08.07. 2010 № 2464-VI).

Умовою застосування зазначеної норми є перебування найманого працівника у трудових відносинах повний календарний місяць або відпрацювання всіх робочих днів звітного місяця.

У разі звільнення або прийняття працівника на основне місце роботи протягом місяця, в якому нарахована зарплата за відпрацьований час не перевищує розміру МЗП, встановленої законом на місяць, сума ЄСВ розраховується з фактично нарахованої зарплати незалежно від її розміру.

Какую обязательное требование установлено для работодателей, которые насчитывают наемным работникам зарплату, меньше минимальноого законодательного уровня, читайте здесь.

Для получения доступа к документам информационно-правовой системы ЛИГА: ЗАКОН - воспользуйтесь тестовым доступом к сервису и оцените все преимущества услуг

Для получения доступа к документам информационно-правовой системы ЛІГА:ЗАКОН - воспользуйтесь ТЕСТОВЫМ доступом к сервису и оцените все преимущества предоставляемых услуг.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини