Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Кабміні пояснили як вже у березні отримати субсидію готівкою

26 лютого 2019, 08:30
1300
0
Реклама

В уряді повідомили, що перші виплати субсидій "живими" грошима отримувачам субсидій надійдуть 12 березня. Кошти перерахують через переказ Ощадбанку "Швидка копійка".

Для того, щоб отримати переказ, потрібно звернутись до будь-якого відділення Ощадбанку з паспортом та ідентифікаційним кодом.

У той же час зазначають, що пенсіонери отримають суму нарахованої субсидії в день отримання пенсії (з 4 по 25 березня) на наявні пенсійні картки, або готівкою через поштові відділення, або листоношою "Укрпошти" додому.

Віце-прем'єр-міністр вважає, що монетизація субсидій стимулюватиме українців до енергоефективності та економії ресурсів.

"Три роки субсидії, які надходили у вигляді клірингових розрахунків, не стимулювали українців до зменшення енергоспоживання і впровадження енергоефективних заходів. Віртуальні кошти держава сплачувала за незрозумілі обсяги і відповідно неякісні комунальні послуги, що постачались компаніями-монополістами (водоканалами, ТКЕ, облгазами). Чому важлива субсидія "живими" коштами? Це можливість для людей навчитись управляти послугами і своїм споживанням, а також отримати "живі" кошти від держави на сплату комунальних послуг. У той же час зекономлені кошти, які залишаться після оплати комуналки, люди зможуть використати на свій розсуд", - каже урядовець.

В уряді також нагадали, що для отримання монетизованих субсидій додаткових заяв і довідок надавати не потрібно.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та інших документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини