Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як бюджетнику показати субвенцію в обліку

26 лютого 2019, 11:45
1562
0
Реклама

Для обліку надходжень розпорядників бюджетних коштів, пов'язаних з перерахуванням сум трансфертів, та коштів, отриманих для виконання цільових заходів, Планом рахунків № 1203, передбачено субрахунок 7512 "Трансферти".

У Казначействі зауважують, що операції з придбання активів за рахунок коштів субвенції з місцевого бюджету на виконання програм соціально-економічного та культурного розвитку регіонів мають відображатись в бухобліку аналогічно порядку відображення операцій з безоплатного отримання основних засобів (крім внутрішнього переміщення в межах органу, уповноваженого управляти об'єктами державної (комунальної) власності), згідно з розділом 1 "Облік основних засобів" Типової кореспонденції № 1219.

Водночас фахівці ДКС наголосили, що для обліку операцій з придбання активів за рахунок коштів субвенції з місцевого бюджету на виконання програм соціально-економічного та культурного розвитку регіонів субрахунок 5411 "Цільове фінансування розпорядників бюджетних коштів" Плану рахунків не застосовується.

Див. лист ДКСУ від 15.01.2019 р. № 16-08/1711.

Зорієнтуватись у бюджетних новаціях - 2019 допоможе публікація видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН: "Новорічні зміни до БКУ: що нам готує 2019 рік?".

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та іншим документам інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть всі переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини