Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Єдинник отримав доходи в готівці та безготівці: як відобразити в Книзі

18 березня 2019, 16:15
1781
0
Реклама

Єдинник надіслав запит до ДФС з проханням пояснити як здійснювати запис в Книзі обліку доходів за умови отримання доходу одночасно у готівковій та безготівковій формі.

Передусім, фіскали нагадали що у разі використання платіжних терміналів при здійсненні розрахунків за товари (роботи, послуги) доходом ФОП-єдинника вважається вся вартість реалізованого товару (робіт, послуг) з врахуванням відсотків (комісії) банку.

По суті самого питання відповідь надано таку: у разі отримання доходу в готівковій та безготівковій формі запис в Книзі обліку доходів здійснюється окремими рядками за підсумками робочого дня, протягом якого отримано дохід, а датою отримання доходу вважається дата зарахування коштів на розрахунковий рахунок ФОП або отримання готівки в касу.

ІПК ДФС від 01.03.2019 р.

№ 845/6/99-99-13-01-03-15/ІПК

Читайте також статтю "Підприємець-єдинник і товарний чек з позиції ДФСУ: очевидне та неймовірне" електронного видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та інших документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини