Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як заповнити Звіт № 1-ОА у разі укладення договору купівлі-продажу алкоголю з філією юрособи

19 березня 2019, 08:50
594
0
Реклама

До ГУ ДФС у Луганській області звернулися за роз'ясненнями щодо порядку заповнення Звіту про обсяги придбання та реалізації алкогольних напоїв у оптовій мережі у випадку укладання договору купівлі-продажу пива з філією.

Контролери в ІПК від 14.03.2019 р. № 960/ІПК/12-32-40-02-05 завважили, що згідно з Порядком

заповнення форми звіту № 1-ОА "Звіт про обсяги придбання та реалізації алкогольних напоїв у оптовій мережі", затвердженим наказом Мінфіну від 11.02.2016 р. № 49 (далі - Наказ № 49), р. ІІІ Звіту № 1-ОА "Перелік контрагентів, яким здійснювалася реалізація алкогольних напоїв" заповнюється наступним чином.

1. У графі 2 зазначається код адміністративно-територіальної одиниці згідно з додатком до Наказу № 49.

2. У графі 3 зазначається найменування або прізвище, ім'я по батькові контрагента.

3. У графі 5 зазначається код за ЄДРПОУ/реєстраційний номер облікової картки платника податків або серія та номер паспорта суб'єкта господарювання.

З урахуванням, зокрема, вищенаведеного контролери дійшли висновку, що графи 2 ,3 та 5 р. ІІІ "Перелік контрагентів, яким здійснювалась реалізація алкогольних напоїв" Звіту № 1-ОА повинні бути заповнені за даними контрагента, що має статус юридичної особи. Водночас згідно з ЦКУ філія такого статусу не має.

Нагадуємо, що легко та зручно подавати "алкогольно-тютюнову" звітність можна за допомогою сучасного сервісу Liga:REPORT (є підказки щодо заповнення). Спробуйте прямо зараз. 7-денний тестовий доступ без обмежень.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини