Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В якому випадку виробник медових напоїв може не отримувати ліцензію на оптову торгівлю

22 березня 2019, 17:00
233
0
Реклама

Фахівці ДФСУ надали деякі роз'яснення щодо ліцензування діяльності з виробництва та оптової реалізації медових напоїв (ІПК від 13.03.2019 р. № 1028/6/99-99-12-01-01-15/ІПК).

Так, ст.ст. 3, 15 Закону України "Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів" від 19.12.1995 р. № 481/95-ВР (далі - Закон № 481) встановлено, що суб'єкт господарювання, який отримав ліцензію на виробництво алкогольних напоїв (вин виноградних, вин плодово-ягідних або напоїв медових) та виробляє їх з виноматеріалів (виноградних, плодово-ягідних або медових) виключно власного виробництва (не придбаних), має право здійснювати оптову торгівлю зазначеними алкогольними напоями без отримання окремої ліцензії на таку оптову торгівлю.

Водночас ст. 3 Закону № 481 передбачено, що ліцензії на виробництво алкогольних напоїв видаються суб'єктам господарювання, які на момент подання заяви про видачу ліцензії є власниками або відповідно до інших не заборонених законодавством підстав володіють та/або користуються приміщеннями та обладнанням, що забезпечують повний технологічний цикл виробництва алкогольних напоїв, за умови, що використання таких приміщень та обладнання здійснює тільки один суб'єкт господарювання.

Таким чином, для здійснення оптової торгівлі напоями медовими без отримання окремої ліцензії на таку оптову торгівлю, підприємству необхідно підтвердити виробництво напоїв медових саме з виноматеріалів власного виробництва (непридбаних) шляхом внесення в ліцензію на виробництво алкогольних напоїв виробництва виноматеріалів медових.

Суб'єктам господарювання, що реалізують алкогольні напої вроздріб, цікавим може бути матеріал "Особливості роздрібного продажу алкогольних напоїв і тютюнових виробів" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до цього та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини