Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Коли повідомлення про прийняття працівника на роботу подається, а коли – ні ?

24 квітня 2019, 11:00
639
0
Реклама

Роботодавець до початку роботи найманого робітника зобов'язаний повідомити органи ДФС про прийняття працівника на роботу. Про це інформують в Головному управлінні ДФС у Рівненській обл.

Повідомлення про прийняття працівника на роботу складають при укладанні:

· безстрокового трудового договору;

· строкового трудового договору (на визначений строк, установлений за погодженням сторін; на час виконання певної роботи, з сезонними або тимчасовими працівниками);

· контракту.

Порядок повідомлення про прийняття працівника на роботу ДФС та її територіальним органам визначено постановою КМУ від 17.06.2015 р. № 413.

Власник підприємства подає повідомлення про прийняття працівника на роботу одним зі способів:

· засобами електронного зв'язку з використанням електронного цифрового підпису відповідальних осіб відповідно до вимог законодавства у сфері електронного документообігу та електронного підпису;

· на паперових носіях разом з копією в електронній формі;

· на паперових носіях, якщо трудові договори укладено не більше ніж із п'ятьма особами.

Слід зазначити, що Повідомлення у разі заключення цивільно-правового договору не складається, тому що при цьому не укладається трудовий договір та, відповідно, відсутні трудові відносини.

За фактичний допуск одного працівника до роботи без трудового договору, оформлення його не на повну ставку у разі фактичного виконання роботи цілий день або за виплату заробітної плати у "конверті" згідно з ст. 265 КЗпП у 2019 році сплатять тридцятикратний розмір мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент виявлення порушення, за кожного працівника, щодо якого скоєно порушення, а саме 125 190 грн.

Нагадуємо, що ст. 41 КпАП із змінами та доповненнями передбачено адміністративну відповідальність на керівника підприємства від 8500 грн. до 17000 грн. за фактичний допуск працівника без трудового договору.

Які є види трудового договору та про порядок складання читайте в статті "Трудовий договір: порядок укладення та види"

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та інших документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини