Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

На погашення заборгованості за кредитами рефінансування неплатоспроможних банків надійшло близько 1,2 млрд грн

25 квітня 2019, 11:00
239
0
Реклама

Національний банк України у I кварталі 2019 року отримав на погашення заборгованості за кредитами рефінансування неплатоспроможних банків 1 151,5 млн грн. Ця сума складається з коштів, що надійшли від реалізації Фондом гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) заставного майна (активів) та коштів, отриманих з інших джерел.

Найбільше коштів отримано від реалізації майнових прав - 1 044,0 млн грн. Ще 57,4 млн грн надійшли від реалізації нерухомого майна. Іншими джерелами погашення заборгованості за кредитами рефінансування неплатоспроможних банків стали кошти від:

прийняття іпотеки на баланс НБУ на суму 30,7 млн грн;

списання за рахунок сформованого резерву на суму 17,0 млн грн;

отримання коштів від погашення заборгованості за заставленими НБУ кредитними договорами на суму 2,6 млн грн.

За найвищу ціну - 722 млн грн - реалізовано майнові права, передані ПАТ "КБ "Надра" в заставу НБУ.

Крім того, у 1 кварталі 2019 року в повному обсязі реалізовані активи неплатоспроможних банків ПАТ "Брокбізнесбанк", ПАТ "КБ "Даніель" та ПАТ "Автокразбанк", що були передані ними у заставу НБУ. Загалом від реалізації цих активів Національний банк отримав 27,2 млн грн.

Нагадаємо, що у I кварталі 2018 року Національний банк отримав на погашення заборгованості за кредитами рефінансування неплатоспроможних банків 969,2 млн грн. Загалом за 2017-2018 роки ця сума склала близько 5 млрд грн.

Читайте також статтю "Банк наказав довго жити і гроші на рахунках "зависли": коли списати безнадійний борг?" електронного видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та інших документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини