Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Питна вода, чай і кава для адмінперсоналу: що з ПДВ

25 квітня 2019, 12:15
2728
1
Реклама

Платник ПДВ придбає для санітарно-гігієнічних та господарсько-адміністративних потреб питну воду, чай, каву, цукор, печиво, консерви, квіти тощо. Як це позначиться на ПДВ-обліку? Чи потрібно нараховувати компенсуючі ПДВ-зобов'язання?

Суми ПДВ, нараховані (сплачені) платником ПДВ у зв'язку з придбанням товарів/послуг, у т. ч. і для санітарно-гігієнічних та господарсько-адміністративних витрат (питна вода, чай, кава, цукор, печиво, консерви, квіти тощо), включаються до складу податкового кредиту за умови наявності відповідного документального підтвердження (податкові накладні/розрахунки коригування, зареєстровані в ЄРПН, митні декларації, інші документи, передбачені п. 201.11 ПКУ).

Якщо вартість зазначених товарів включається до складу витрат та, відповідно, до вартості товарів/послуг, операції з постачання яких є об'єктом оподаткування (тобто компенсуються покупцями, збільшуючи при цьому базу оподаткування ПДВ), дані товари визнаються такими, що призначаються для використання/використані в господарській діяльності, в оподатковуваних операціях, і додаткового нарахування податкових зобов'язань за правилами, встановленими п. 198.5 ПКУ, не здійснюється.

Див. ІПК ДФСУ від 18.04.2019 р. № 1673/6/99-99-15-03-02-15/ІПК.

У сервісі "Інтерактивна бухгалтерія" цьому питанню ми присвятили матеріал "Вода та кава для співробітників: податкові наслідки".

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини