Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В яких випадках інтернет-магазинам потрібен РРО

25 червня 2019, 17:10
708
0
Реклама

Вони вказали, що при оплаті покупцем рахунку підприємства за допомогою інтернет-банкінгу РРО застосовують. Розрахунковий документ в такому випадку надають (надсилають) споживачу разом із товаром.

Водночас фіскали зазначили, що існує ряд випадків, коли РРО можна не застосовувати. Наприклад, у разі оплати покупцями рахунків за товари підприємства, що згенеровані дистанційним способом (на сайті підприємства), без застосування платіжних карток через банківські установи, зокрема, шляхом внесення готівки через касу банку на рахунок підприємства.

Також РРО не застосовують при здійсненні оплати покупцями рахунку підприємства через банківський термінал самообслуговування.

Також контролери роз'яснили, чи необхідно застосувати РРО підприємству, якщо покупці будуть передавати гроші за товар, що був замовлений на сайті підприємства, посередникові на підставі укладеного підприємством посередницькою договору, а посередник буде перераховувати їх на рахунок підприємства.

Вони вказали, що під час відвантаження товару посередникові, за умови переходу права власності на товар до посередника, розрахунки підприємства з посередником за вищезазначений товар вважають безготівковими та проводять без застосування РРО.

Якщо право власності на товар не переходить до посередника, а посередник лише доставляє даний товар покупцю за умови передплати, продавець при продажу товарів повинен забезпечити доставку покупцю раніше роздрукованого розрахункового документа (чека) разом із придбаним товаром.

Якщо товару доставляє посередник за умови післяплати, то посередник видає розрахунковий документ (чек) покупцю в момент оплати коштів за придбаний товар. При цьому розрахунковий документ (чек) повинен бути роздрукований з використанням РРО, зареєстрованого на транспортний засіб, яким здійснюють доставку.

Якщо покупець, використовуючи мережу Інтернет, замовив товар і розрахувався за нього (передплата) із застосуванням платіжних систем Portmone, Liqpay - РРО застосовують, а розрахунковий документ в такому випадку надають (надсилають) споживачу разом із товаром.

При оплаті покупцем товару, замовленого на сайті підприємства, платіжною картою Visa, MasterCard та ін. (підприємство користується інтернет-еквайрингом, оплату здійснюють через сайт підприємства) - застосування РРО є обов'язковим. Розрахунковий документ у такому випадку надають (надсилають) споживачу разом із товаром.

Джерело: ІПК ГУ ДФС у м. Києві від 19.06.2019 р. № 2784/ІПК/26-15-14-09-01-15.

Увазі суб'єктів господарювання, що здійснюють торгівлю товарами/послугами, пропонуємо матеріал "Хто повинен застосовувати РРО" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до цього та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини