Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податківці пояснили порядок заповнення заявок на поповнення залишку пального

16 липня 2019, 17:00
470
0
Реклама

В акцизних накладних, складених для розподілу обсягів пального, облік якого здійснювавсь в СЕАРП, між акцизними складами та/або акцизними складами пересувними, а також в Актах інвентаризації обсягів залишків спирту етилового, має зазначатись дата складання - тільки 01.07.2019. На цьому наголошують податківці.

Також вони пояснили як враховувати в новій СЕАРП та СЕ обсяги пального, облік якого раніше у СЕАРП не здійснювавсь.

Аби врахувати в СЕАРП та СЕ такі обсяги пального платники без сплати акцизного податку подають у період з 16 до 20 липня 2019 року (включно) заявку на поповнення залишку пального станом на 1 липня 2019 року для подальшого використання виключно для власного споживання або промислової переробки.

Особливості заповнення заявок на поповнення залишку пального, які складають окремо від інших заявок на поповнення залишку пального, наступні:

до верхньої лівої частині заявки відмітку "Х" вносять тільки у полі "основна". Відмітка "Х" у полі "коригуюча" не вносять;

у полі "дата складання" можна зазначити тільки дату - 01.07.2019;

поле "коригування показників до заявки на поповнення залишку пального" не заповнюють (номер та дата заявки, показники якої коригують, не вносять);

до передбаченого для цього поля вносять уніфікований номер реєстрації акцизного складу в СЕАРП та СЕ, на якому фактично знаходиться таке пальне. По кожному акцизному складу може бути складена тільки одна заявка на поповнення залишку пального. При цьому кількість рядків у табличній частині такої заявки на поповнення залишку пального повинна відповідати кількості кодів УКТ ЗЕД пального, яке знаходиться на такому акцизному складі;

до кожного рядка графи 2 "Умови оподаткування" табличної частини заявки на поповнення залишку пального вносять ознаку щодо умови оподаткування "5" (залишки пального, які не обліковують в СЕАРП (утворилися станом до 01 липня 2019 року у суб'єктів господарювання, які до 01 липня 2019 року не є платниками акцизного податку з реалізації пального)). Інші ознаки щодо умови оподаткування, крім "5", до такої заявки не вносять;

до граф 7 ("Ставка акцизного податку, встановлена підпунктом 215.3.4 пункту 215.3 статті 215 Податкового кодексу України, євро"), 8 ("Курс НБУ, що діє на перший день кварталу, в якому здійснюється реалізація пального, грн"), 9 ("Сума акцизного податку, грн (-) (+)) табличної частини заявки вносять значення "0".

В СЕАРП та СЕ по кожному акцизному складу будуть враховувати показники останньої поданої заявки на поповнення залишку пального.

Якщо у поданій заявці на поповнення залишку пального платник зазначив помилкові дані щодо обсягу пального та/або коду УКТ ЗЕД пального, тоді у період з 16 до 20 липня 2019 року (включно) треба подати нову заявку з правильними даними.

Коли помилкового зазначено у поданій заявці на поповнення залишку пального реквізити акцизного складу (тобто, на акцизному складі, уніфікований номер якого зазначено в заявці на поповнення залишку пального, залишки пального фактично відсутні), платник у період з 16 до 20 липня 2019 року (включно) подає нову заявку. В такій заявці з помилкової заявки переносять дані щодо уніфікованого номера акцизного складу та кодів УКТ ЗЕД пального, та по кожному з цих кодів зазначають нульові обсяги пального.

Також податківці пояснили й порядок заповнення акцизної накладної форми "П" при власному споживанні чи промисловій переробці, або у випадку втрат пального, обсяги якого зазначені у заявці на поповнення залишку пального.

Джерело: прес-служба ДФС.

Із 12.07.2019 діє нова форма ТТН. Як її складати ми розповіли у матеріалі видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та іншим документам інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини