Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Як підтвердити право на ввезення заборонених російських товарів

25 липня 2019, 16:10
263
0
Реклама

Свого часу постанова КМУ № 1147 заборонила ввезення на митну територію України низки товарів, що походять з Російської Федерації. Наразі заборону встановили до 31 грудня 2020 року (включно). Утім, урядова постанова № 605 зовсім нещодавно зробила виключення з цього табу. А саме: дозволили ввозити відповідні товари на суму здійсненої суб'єктами господарської діяльності України передоплати за поставку таких товарів, якщо та мала місце до введення в дію застосованої постановою № 1147 заборони. Ще одна умова - податківці мають попередньо отримати підтвердження такої передоплати від банківської установи за зверненням українського підприємства.

І ось податківці підняли завісу над питанням отримання зазначеного підтвердження. ДФС веде електронний реєстр отриманих від банківських установ підтверджень здійснення передоплати за поставки товарів суб'єктами господарської діяльності України. Податківці інформують таких суб'єктів про отримання підтверджень та забезпечують доступ митниць до зазначеного реєстру. При цьому електронний реєстр отриманих від банківських установ підтверджень буде вестись за допомогою веб-сервісу ДФС обміну митною інформацією.

Додатково податківці навели технічні подробиці стосовно указаного веб-сервісу. Так, інформаційний обмін здійснюється за через SOAP веб-сервіс, розміщений за адресою.

Джерело: веб-сайт Державної фіскальної служби України

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини