Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Небезпечний сюрприз: псевдоподатківці розсилають листи з вірусами

31 липня 2019, 17:00
1477
0
Реклама

В авральному режимі прес-служба ДФС повідомляє, що останніми днями чимало платників отримали електронні листи від імені цієї служби про наявність податкового боргу, вчинення адміністративного порушення, порушення податкового законодавства тощо. Насправді ж такі спам-повідомлення надходять з електронних скриньок, які не мають жодного стосунку до ДФС. Найгірше ж те, що такі листи містять вкладення, відкриття яких призводить до завантаження вірусного файлу.

Відповідно автентичні податківці звернулися до платників з проханням уважно читати електронну адресу відправника листа та перевіряти її достовірність. Головна ознака справжності - використання відправником електронної поштової скриньки, зареєстрованої на поштовому сервері в домені sfs.gov.ua. Саме такі електронні скриньки ДФС використовує для листування та обміну інформацією з органами державної влади, юридичними чи фізичними особами, організаціями іноземних держав та іншими підприємствами.

Свого часу ми вже повідомляли, що кіберполіція уже попереджала про розсилку вірусу, замаскованого під повідомлення від держустанов.

Джерело: веб-сайт ДФС

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини