Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Дата сплати та переходу права власності на пальне різні: якою датою складати акцизну накладну

20 серпня 2019, 15:00
204
0
Реклама

Фіскали наголосили: з метою складання акцизної накладної датою здійснення операції з реалізації пального вважають дату фізичної передачі (відпуску, відвантаження) такого пального, що засвідчується у первинних документах, незалежно від того, коли відбулась сплата або перехід права власності, отримання його покупцем.

Водночас контролери нагадали: акцизну накладну складає платник податку, зокрема, в день реалізації пального при кожній повній або частковій операції з реалізації пального (абз. 1 п. 231.3 ПКУ).

У випадках, визначених п. 231.3 ПКУ, платникам податку також надають право складання акцизної накладної за щоденними підсумками операцій, та не пізніше останнього дня місяця на весь обсяг реалізованого (втраченого) пального протягом такого місяця.

Джерело: роз'яснення ДФСУ, розміщене в категорії 116.13.03 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.sfs.gov.ua).

Платникам акцизного податку цікавим може бути матеріал "Оновлена акцизна декларація-2019: акцизні склади й інші важливі зміни" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до цього та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини