Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

За повідомлення про корупційні схеми будуть матеріально нагороджувати

21 серпня 2019, 09:15
621
0
Реклама

В Офісі Президента відбулося обговорення зміни до законодавства, що стосуються вдосконалення механізмів повідомлення про корупційні правопорушення. Так, проекти законів, що готуються, регламентують способи та порядок повідомлення про корупційні або пов'язані з корупцією правопорушення, процедури розгляду таких повідомлень, права та гарантії захисту викривачів, їхніх близьких осіб та інших осіб, які сприяли розкриттю викривачем інформації. Передбачають право викривача на безоплатну правову допомогу та конфіденційність.

У числі новацій - право на матеріальну винагороду у межах 10% від суми відшкодованих державі збитків або розміру неправомірної вигоди (хабара). Держава має гарантувати викривачам корупційних злочинів захист від переслідувань за розголошення інформації, відновлення порушених трудових та інших прав, конфіденційність повідомлень про корупцію, а також встановлення відповідальності у випадках переслідування викривачів.

Джерело: Офіційне інтернет-представництво Президента України

Liga: REPORT - сучасний хмарний сервіс подання звітності та реєстрації податкових накладних. Лише у Liga: REPORT - аналіз ризиків блокування ПН/РК за кодом УКТ ЗЕД/ДКПП, перевірка реєстраційного ліміту ПДВ, а також миттєвий обмін документами з контрагентами.

Спробуйте прямо зараз. 7-денний тестовий доступ без обмежень.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини