Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Зарплати в держсекторі вкотре пропонують обмежити

27 січня 2020, 17:00
2482
0
Реклама

У Верховній Раді хочуть обмежити максимальний рівень зарплат керівників і працівників підприємств держсектору, держслужбовців.

Законопроектом № 2798 пропонують доповнити Закон України "Про оплату праці" новою статтею 132.

Якщо детальніше то законотворці хочуть встановити обмеження максимального розміру зарплати керівників і працівників підприємств держсектору економіки, держслужбовців і працівників установ, що фінансуються чи дотуються з бюджету на рівні 10 МЗП.

В разі прийняття законопроекту, запропоновані зміни сприятимуть:

- зменшенню існуючих зараз вкрай великих розривів між доходами, рівнем життя керівників підприємств та їхніми підлеглими найнижчої ланки;

- стимулюванню економічного зростання через збільшення купівельної спроможності великої кількості найманих працівників;

- стимулюванню підвищення ефективності управління підприємствами, що прямо або частково належать державі та/або територіальній громаді.

Джерело: проект Закону "Про внесення змін до Закону України "Про оплату праці" щодо обмеження максимального розміру заробітної плати керівників і працівників підприємств державного сектору економіки, державних службовців і працівників установ та організацій, що фінансуються чи дотуються з бюджету" від 23.01.2020 р. № 2798.

Що таке державна служба та який порядок надання права несення держслужби, дізнавайтесь із ситуації для бухгалтера "Державні службовці".

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та інших документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом та оцініть зручність і швидкість пошуку необхідних вам матеріалів.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини