Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Посередництво за медичними послугами — чи діє ПДВ-пільга

28 січня 2020, 09:00
473
0
Реклама

ДПС нагадала, що для застосування ПДВ-пільги до операції з постачання послуг з охорони здоров'я такі послуги повинні постачатися безпосередньо закладами охорони здоров'я, що мають ліцензію на їх постачання.

Якщо послуги з охорони здоров'я постачатимуться іншими суб'єктами господарювання, то операції з постачання таких послуг оподатковують ПДВ у загальновстановленому порядку за ставкою 20%.

У розглянутому податківцями запиті товариство не є закладом охорони здоров'я, не має ліцензії на постачання послуг з охорони здоров'я, та безпосередньо не надає такі послуги. Товариство лише виступає посередником між замовником та закладами охорони здоров'я, які мають відповідні ліцензії та надають послуги з охорони здоров'я клієнтам страхової компанії.

Отже, для операцій з постачання посередницьких послуг із організації і забезпечення надання закладами охорони здоров'я послуг з охорони здоров'я клієнтам страхової компанії норми пп. 197.1.5 ПКУ не діють. Такі операції слід оподатковувати ПДВ у загальному порядку за ставкою 20%.

Джерело: ІПК ДПСУ від 21.01.2020 р. № 205/6/99-00-07-03-02-06/ІПК

Про облік операцій за договорами комісії читайте в статтях сервісу "Інтерактивна бухгалтерія":

- "Комісія на продаж товарів в Україні: бухгалтерський та податковий облік";

- "Комісія на придбання товарів у межах України: податковий та бухгалтерський облік".

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини