Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

На винагороду за роботу (послуги) іноземцю нараховують ЄСВ

29 січня 2020, 15:30
382
0
Реклама

Якщо фізична особа - іноземний громадянин працює на умовах ЦПД в організації в Україні, то такий іноземець є застрахованою особою і сума виплаченої йому винагороди є базою нарахування ЄСВ.

Таке роз'яснення, надане фахівцями ДПСУ, підкріплене, зокрема, посиланням на ст. 3 Основ законодавства України про загальнообов'язкове державне соціальне страхування від 14.01.1998 р. № 16/98-ВР.

Згідно з останньою право на забезпечення за загальнообов'язковим державним соціальним страхуванням мають застраховані громадяни України, іноземні громадяни, особи без громадянства та члени їх сімей, які проживають в Україні. Звісно, якщо інше не передбачено законодавством України, а також міжнародним договором України, згода на обов'язковість якого надана ВРУ.

Водночас контролери завважили, що кожний конкретний випадок виникнення відносин щодо нарахування та сплати ЄСВ слід розглядати з урахуванням документів і матеріалів, що стосуються окремої справи.

Джерело: ІПК ДПСУ від 10.01.2020 р. № 60/6/99-00-04-07-03-06/ІПК

Страхувальникам, що виплачують винагороди за ЦПД, корисним може бути матеріал "Винагорода за договорами ЦПД: заповнення Звіту з ЄСВ" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до цього та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся демо-доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини