Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Верховний суд розсудив спір про вартість автомобіля на дату продажу

29 січня 2020, 16:45
1711
0
Реклама

Обов`язок визначати середньоринкової вартості транспортного засобу законодавцем покладено на Мінекономрозвитку. Тобто така інформація, як вартість автомобіля, що розраховується виходячи з марки, моделі, року випуску, типу двигуна, об`єму циліндрів двигуна, типу коробки передач, пробігу легкового автомобіля, повинна бути отримана саме від цього міністерства.

На цьому наголосив ВС/КАС, визнавши необгрунтованою позицію контролерів, які наполягали на заниженні бази оподаткування ПДФО у зв'язку з порушенням п. 173.1 ПКУ, однак не надали жодних доказів на підтвердження вартості спірних легкових автомобілів на дату їх продажу.

Нагадаємо, що згідно з п. 173.1 ПКУ дохід від продажу (обміну) легкового автомобіля, мотоцикла, мопеда визначають виходячи з ціни, зазначеної у договорі купівлі-продажу (міни), але не нижче середньоринкової вартості відповідного транспортного засобу або не нижче його оціночної вартості, визначеної згідно із законом (за вибором платника податку).

Джерело: постанова ВС/КАС від 10.12.2019 р. у справі № 826/13638/18

Про інші цікаві рішення ВС/КАС можна почитати в матеріалі "Огляд практики Верховного Суду щодо податкових спорів. Листопад-2019" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до цього та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся демо-доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини