Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Члени особистого селянського господарства зможуть реєструватися безробітними

22 жовтня 2020, 09:25
1951
0
Реклама

Для членів особистого селянського господарства стане можливою реєстрація в держслужбі зайнятості та отримання статусу безробітного. Але лише у випадку, якщо нардепи ухвалять законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на підтримку сільського населення щодо подолання негативних наслідків, пов'язаних з COVID-19 (за № 4223 від 16.10.2020 р.)

В такому разі члени особистого селянського господарства зможуть отримувати матеріальне забезпечення на випадок безробіття та соціальні послуги від служби зайнятості, а також допомогу по тимчасовій непрацездатності (включаючи догляд за хворою дитиною) та оплату лікування в реабілітаційних відділеннях санаторно-курортного закладу після перенесених захворювань і травм.

Реєстрація в службі зайнятості не передбачатиме виходу особи з членів особистого селянського господарства та втрату права власності на земельну ділянку, пай.

До того ж припинення ведення особистого селянського господарства не передбачатиме припинення права володіння та користування землею, що є у приватній власності такої особи та не впливає на право приватизації чи успадкування майна такою особою.

Щоб не пропустити інформацію про прийняття змін законодавства або появу роз'яснень податківців по вашій темі - скористайтеся комплексним рішення для бухгалтера LIGA360. Спробуйте зараз.

Читайте також:

- "Держгеокадастр нарахував 5 млн гектарів незаконно приватизованої землі - що з нею буде";

- "Президент оголосив передачу сільгоспземель територіальним громадам - що це означає";

- "Мін'юст надав поради з протидії рейдерам".

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини