Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада уточнила умови соціальної підтримки на період карантину

2 грудня 2020, 14:35
1391
0
Реклама

Рада 3 грудня 2020 року прийняла Закон України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо соціального захисту населення в період карантину, пов'язаного з запобіганням виникнення і поширення коронавірусної хвороби (COVID-19)" (№ 3486).

По-перше, він дозволить головам сімейних фермерських господарств сплачувати ЄСВ за себе та за членів сімейного фермерського господарства.

По-друге, завдяки йому приведуть у відповідність строки, в які роботодавці повідомляють територіальний центр зайнятості про заплановане масове вивільнення працівників.

По-третє, кошти, які надійшли до держбюджету від сплати адміністративно-господарських санкцій і пені, Фонд соцзахисту осіб з інвалідністю зможе використовувати для надання роботодавцям компенсацій, визначених у Законі України "Про зайнятість населення", які забезпечують працевлаштування осіб з інвалідністю з числа зареєстрованих безробітних за направленнями центрів зайнятості.

По-четверте, уточнять умови виплати допомоги по частковому безробіттю на період дії карантину.

Стежити за змінами в законодавсті ще простіше, ніж раніше. Контролюйте тільки ті норми закону, які цікаві вам. В модулі LIGA360.Smart-сигнали отримуйте сповіщення, які ви встановили в інформаційно-правовій системі ЛІГА:ЗАКОН. Замовити доступ для ознайомлення з рішеннями для бухгалтера можна тут.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини