Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи може ФОП-єдинник без орендного виду діяльності здавати нерухомість в оренду як фізособа

2 грудня 2020, 15:10
13037
0
Реклама

Чи може підприємець бути платником єдиного податку, якщо надає нерухоме майно в оренду як фізична особа і такий вид діяльності не зазначено в реєстрі платників єдиного податку? Як інформують в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області, фізособи - підприємці можуть надавати власне майно в оренду за умови, що здавання в оренду нерухомого майна такою фізичною особою не здійснюється в межах підприємницької діяльності платника єдиного податку. При цьому оподаткування доходу від надання нерухомості в оренду (суборенду, емфітевзис), житловий найм (піднайм) здійснюється відповідно до п. 170.1 ПКУ.

Звісно, згідно з пп. 291.5.3 ПКУ не можуть бути платниками єдиного податку І - ІІІ груп фізособи - підприємці, які надають в оренду земельні ділянки, загальна площа яких перевищує 0,2 гектара, житлові приміщення та/або їх частини, загальна площа яких перевищує 100 кв. м., нежитлові приміщення (споруди, будівлі) та/або їх частини, загальна площа яких перевищує 300 кв. м. Водночас, нормами чинного законодавства не передбачено обмежень щодо надання в оренду власного нерухомого майна фізичними особами, які зареєстровані суб'єктами господарювання.

Подати квартальну звітність без помилок та вчасно допоможе онлайн-сервіс Liga:REPORT. У ньому все, що потрібно підприємцю, - усі актуальні форми звітів з підказками, шаблони первинних документів, електронна книга обліку доходів. Усе це за 28 гривень на місяць. Переконайтеся самі. Також для підприємців є відмінний помічник, який самостійно розраховує та сплачує податки, - бот-бухгалтер ReporTaх.Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини