Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Скасовують повідомлення ДПС про прийняття на роботу директорів підприємств

13 лютого 2020, 09:10
1617
0
Реклама

12.02.2020 р. Уряд ухвалив проект постанови, яким вносять зміни до постанови КМУ від 17.06.2015 р. № 413, за якою страхувальники подають до ДПС повідомлення про прийняття працівника на роботу. Про це рішення інформує Мінекономіки.

Головна ідея - усунути дублювання інформації від держорганів та підприємств, установ, організацій щодо прийняття на роботу працівника (на посаду керівника).

Бо досі ДПС отримує дані щодо прийняття на роботу працівника (на посаду керівника) від двох джерел інформації:

- в порядку інформаційної взаємодії з Єдиним державним реєстром;

- від підприємств, установ, організацій.

Тому зміни передбачають, що повідомленням про прийняття на роботу керівника підприємства, установи, організації - відомості, отримані органами ДПС з ЄДР. Це значить, що подавати окреме повідомлення про прийняття на роботу керівника підприємства (установи, організації) не вимагатимуть.

Звітувати швидко та легко у 2020 році допоможе сервіс Liga:Report. Це зручна система адміністрування ПДВ та 14 унікальних сервісів.

Відмітимо, що пропонований Урядом законопроект "Про працю" № 2708 передбачає, що роботодавці й надалі повідомлятимуть ДПС про прийнятих працівників.

А для повного переведення трудової діяльності в електронну форму Мінфін повинен переглянути форму звіту з ЄСВ задля появи в ньому граф для обліку відомостей про посади, кваліфікацію та умови праці застрахованих осіб.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини