Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

QR-коди та електронні чеки на пошту підтверджуватимуть купівлю товарів

26 лютого 2020, 15:45
1399
0
Реклама

Із 19.04.2020 р. електронний розрахунковий документ отримає рівноцінні права із паперовим своїм аналогом. Адже до Закону про РРО внесуть визначення "електронний розрахунковий документ". Реалізує це Закон України від 20.09.2019 р. № 128-IX

Проте початково законотворці забули внести аналогічні зміни до Закону України "Про захист прав споживачів" від 12.05.1991 р. № 1023-XII. Виправить це Закон України від 16.01.2020 р. № 465-IX.

Продавець під час продажу товару зможе також відтворити на дисплеї програмного РРО (дисплеї пристрою, на якому встановлений програмний реєстратор розрахункових операцій) QR-код, що дає змогу особі здійснювати його зчитування та ідентифікацію з розрахунковим документом, або надіслати електронний розрахунковий документ на наданий споживачем абонентський номер чи адресу електронної пошти.

Розрахунковий документ мають видати або створити в електронній формі не пізніше моменту передачі товару (послуги).

Раніше ми уже повідомляли, що у реквізити фіскального касового чеку внесуть штрих-коди та QR - коди. Мінфін напрацював зміни до Положення про форму та зміст розрахункових документів.

Читайте також:

- тріада нових обов'язків у власників РРО - з 19 квітня 2020 р.;

- безкоштовні програмні РРО: які норми запрацюють із 19 квітня 2020 року;

- для яких підприємців РРО стане обов'язковим із 1 жовтня 2020 року.

Легко та зручно слідкувати за змінами у нормативні документи допоможе інформаційно-правова система ЛІГА:ЗАКОН. Скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом та оцініть зручність і швидкість пошуку необхідної вам інформації.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини