Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Книгу відгуків і пропозицій в ресторанах остаточно скасують

7 лютого 2020, 17:20
556
0
Реклама

Книга відгуків і пропозицій, яку необхідно вести в кожному відділі, а у ресторанах, які мають декілька залів обслуговування - в кожному такому залі, може незабаром стати лише згадкою. Мінекономрозвитку оприлюднило проект наказу що скасовує обов'язковість такої Книги.

Нагадаємо, що минулого року скасовано обов'язкове застосування книги відгуків та пропозицій суб'єктами господарювання сфери торгівлі.

На думку відомства, Книга як елемент радянського спадку вже не може бути актуальним, оскільки сучасні технології здатні цілком реалізувати контроль споживача за обслуговуванням. Зокрема, це можливість звернутися до Держпродспоживслужби, до Урядової телефонної гарячої лінії, ДПС, місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, суду тощо.

В територіальних органах Держпродспоживслужби та в багатьох місцевих держадміністраціях створені та функціонують консультаційно-інформаційні служби "гаряча лінія", куди споживачі можуть звернутись для одержання інформації та допомоги у захисті своїх прав. На офіційному сайті Держпродспоживслужби у розділі "Зв'язки з громадськістю" підрозділ "Звернення громадян" знаходиться контактна інформація для надсилання звернень як в паперовому, так і електронному вигляді.

Найдієвіше - це залишати відгуки та пропозиції у мережі Інтернет, що є більш ефективним способом. В умовах ринкової конкуренції, підприємці самі зацікавлені в покращенні якості обслуговування клієнтів.

На всяк випадок, залишаються вимоги до куточка покупця, в якому розміщують інформацію про найменування власника або уповноваженого ним органу, адреси і номери телефонів органів, що забезпечують захист прав споживачів.

Джерело: проект наказу Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України "Про затвердження змін до деяких наказів та визнання таким, що втратив чинність, наказу Міністерства зовнішніх економічних зв'язків і торгівлі України від 24 червня 1996 року № 349".

Перевірити контрагента можна за допомогою сервісу CONTR AGENT. Протестувати сервіс можна тут.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини