Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

33 тисячі порушень за дві години — де працюють камери системи фотовідеофіксації дорожнього руху

13 березня 2020, 08:15
2248
0
Реклама

12 березня у столиці запрацював Аналітичний центр безпеки дорожнього руху, який збиратиме інформацію про порушення ПДР завдяки новій системі фотовідеофіксаціїї дорожнього руху. Її появу ми нещодавно анонсували.

«Наразі на годиннику тільки 10.50, а камери вже зафіксували 32 541 порушень дорожнього руху в Києві. І це працюють лише 20 перших камер», - сказав міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. За його словами, запуск Аналітичного центру безпеки дорожнього руху - це фінальний крок до введення автоматичної фотовідеофіксації дорожнього руху в країні.

«На сьогодні встановлено 20 камер в місті Києві. До 1 травня, до дня запуску системи в штатному режимі, буде встановлено ще 30 камер у Київській області. Вони працюватимуть не будь-де, а в місцях, де за статистикою, гинуло та травмувалося в ДТП найбільше наших громадян», - сказав заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

«Інформація про зафіксовані правопорушення потрапляє до системи електронної фіксації, де поліцейський перевіряє наявність та повноту даних про відповідальну особу, транспортний засіб, відповідність номерного знаку до марки і моделі ТЗ. Дана система також буде додатково працювати і допомагати поліції у визначенні транспортних засобів, які знаходяться в розшуку, угоні, а також ТЗ з невідповідними номерними знаками. Така інформація буде передаватися і оброблятися іншими службами. Коли поліцейський перевірив відповідність всіх даних і їх масив є достатнім для того, щоб притягнути особу до відповідальності, поліцейський формує постанову і накладає електронний підпис. Далі постанова автоматично надсилається до установи, яка друкує постанову і відправляє до адресата. Цю інформацію можна буде отримати не тільки в паперовому вигляді, а й подивитися в електронному кабінеті водія», - розповів перший заступник Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький.

До речі, перевірити, чи потрапила ваша компанія до плану перевірок контролюючих органів, можна за допомогою сервісу CONTR AGENT. Оформіть заявку на тестовий доступ.

«Наразі у нас працює два сервіси для перевірки інформації щодо виявлення порушення - через електронний кабінет водія - e-driver.hsc.gov.ua та на сайті МВС mvs.gov.ua. Найближчим часом запрацюють мобільні додатки, які будуть в форматі push-повідомлень інформувати про те, що є інформація про факт виявлення перевищення швидкості. З 1 травня почнуть приходити постанови в паперовому вигляді», - сказав заступник міністра внутрішніх справ Сергій Гончаров. Раніше А. Аваков повідомляв, що перші 45 днів камери фото- і відеофіксації працюватимуть тільки у режимі інформування та попередження.

Як відомо, поліції можуть дозволити зупиняти автомобілі без ознак порушення ПДР. А Верховний Суд пояснив, чи можна забрати право керування автівкою, якщо це єдине джерело доходу. Також судами розглядалося питання, чи штрафують водіїв за вимкнені денні ходові вогні в осінньо-зимовий період.

Cудові рішення про оскарження неправомірного накладення штрафів за порушення ПДР ви можете знайти в системі аналізу судових рішень VERDICTUM. Отримати тестовий доступ в VERDICTUM можна за посиланням.

Адреси встановлених камер фотовідеофіксаціїї дорожнього руху у місті Києві:

- Вул. Олени Теліги, 39

- Набережне шосе, 4 (навпроти)

- Дніпровська набережна, перехрестя з вулицею Причальна

- Вулиця Братиславська, 18

- Чоколівський бульвар, 24

- Північний міст (в напрямку лівого берегу)

- Північний міст (в напрямку правого берегу)

- Броварський проспект. (м. Лівобережна)

- Броварський проспект/ вул. Будівельників

- Південний міст (в напрямку лівого берегу)

- Південний міст ( в напрямку правого берегу)

- Проспект Героїв Сталінграда, 25

- Проспект Володимира Маяковського, 56

- Проспект Володимира Маяковського, 65

- Дружби народів бульвар, 27

- Дружби народів бульвар, 36

- Столичне шосе, 58, в напрямку м. Київ

- Столичне шосе, 58, в напрямку м. Обухів

- Харківська площа / проспект Миколи Бажана

- Харківська площа / проспект Миколи Бажана

Своєю чергою, Міністерство інфраструктури України розробило та презентувало базову версію Реєстру професійних водіїв, куди з часом потраплять усі водії й рейсових автобусів, і маршрутних таксі, й вантажних фур. Ще це міністерство запропонувало техогляди всіх автомобілів, масове встановлення тахографів та гігантські штрафи для водіїв. Також урядовці створили транспортний портал електронних послуг e-transport.gov.ua. Він об'єднує електронні сервіси у всіх сферах транспортної галузі в одну систему. Зокрема, бізнес отримав електронну товарно-транспортну накладну.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини