Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд хоче скасувати право військових на розташування у приватній нерухомості

3 березня 2020, 08:44
558
0
Реклама

Кабміном зареєстровано законопроект № 3116 про внесення змін до Закону України "Про правовий режим воєнного стану". Ним пропонують скасувати норму, за якою в Україні або в окремих її місцевостях, де введено воєнний стан, військове командування може самостійно або із залученням органів влади запроваджувати встановлення для фізичних і юридичних осіб військово-квартирну повинності з розквартирування військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу правоохоронних органів, особового складу служби цивільного захисту, евакуйованого населення та розміщення військових частин, підрозділів і установ.

Пояснювальна записка до законопроекту стверджує, що це приведе законодавство "у відповідність із положеннями Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та практики Європейського суду з прав людини". Цей же документ оголошує, що "консультації із заінтересованими сторонами не проводились, оскільки реалізація закону не матиме впливу на інтереси окремих верств (груп) населення, об'єднаних спільними інтересами, суб'єктів господарювання тощо".

Варто нагадати, що урядом для суспільно корисних робіт в умовах воєнного стану визначено рівень заробітку. Водночас воєнний стан не змінює терміни та порядок антикорупційного декларування, а платників податків обслуговують у звичному порядку. Але в умовах воєнного стану уряд має додаткові повноваження щодо бюджетних видатків, хоча банківська система і надалі працює в звичайному режимі. Зі свого боку, ТПП роз'яснила, чи можна вважати введення військового стану форс-мажорною обставиною.

Зважайте, що уберегти ваше майно від рейдерів допоможуть сервіси SMS-маяк і SMS-маяк Земля. Завдяки їм можна оперативно дізнатися про зміни в реєстрі нерухомості (через SMS-повідомлення, електронним листом, або ж через повідомлення в кабінеті користувача). Спробуйте і поставте свою нерухомість на контроль.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини