Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Звільнення від земельного податку під час карантину діє не для всіх ділянок — ДПС

30 березня 2020, 09:20
11271
0
Реклама

Як відомо, завдяки "карантинним змінам" до законодавства не нараховується та не сплачується за період з 1 березня року по 30 квітня 2020 року плата за землю (земельний податок та орендна плата за земельні ділянки державної та комунальної власності). ДПС на своїй Фейсбук-сторінці наголосила на принциповому нюансі такого звільнення: "Плату за землю можна не сплачувати, якщо земля перебуває у власності або користуванні, у тому числі на умовах оренди, фізичних осіб-підприємців або юридичних осіб, які використовують земельні ділянки у господарській діяльності. Звільнення не поширюється на фізичних осіб, які не є суб'єктами підприємницької діяльності, оскільки воно стосується лише ділянок, які використовуються у господарській діяльності".

Стосовно податкових декларацій, про які вже говорилося у контексті уточнення, ДПС вказала: "Для зменшення податкових зобов'язань з плати за землю за березень-квітень 2020 року юридичним особам необхідно подати уточнюючу податкову декларацію. Теж саме потрібно зробити і приватним підприємцям, у яких право на земельну ділянку оформлено на них як на суб'єктів підприємницької діяльності. Адже, в частині нарахування та сплати земельного податку та орендної плати за земельні ділянки державної та комунальної власності такі фізичні особи прирівняні у правовому статусі до юридичних осіб - суб'єктів підприємницької діяльності".

Зверніть увагу також на наступні повідомлення:

- У парламенті пропонують кардинально змінити правила оренди землі;

- ТОП-6 правил сплати земельного податку;

- Держреєстрацію прав на нерухомість і землю переформатували - оприлюднено антирейдерський закон.

Більше інформації про те, як бізнесу попередити наслідки кризової ситуації вже сьогодні, отримуйте у системах ЛІГА:ЗАКОН. Тримайте руку на пульсі актуальної правової картини дня з усіма нововведеннями, використовуйте підбірку ситуацій для оперативного реагування на будь-які зімни та майте доступ до повної бази нормативних документів на будь-яку дату. Серед іншого знайдете тут і норми, що регулюють роботу підприємців та компаній в умовах карантинів, надзвичайних ситуацій та станів. Спробуйте тестовий доступ до систем ЛІГА:ЗАКОН, об'єктивно оцінюйте будь-яку ситуацію та приймайте зважені рішення вже сьогодні.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини