Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Паспорт, народження, авто — які послуги можна усе ще отримати від влади під час карантину

3 квітня 2020, 18:00
1992
0
Реклама

Міністерство цифрової трансформації України розповіло як державні органи працюють під час карантину. За його словами, різні установи працюють по-різному - змінюють порядок роботи, надають лише обмежений перелік послуг та вживають додаткові заходи, щоб убезпечити відвідувачів та працівників.

Державна міграційна служба визначила перелік підрозділів, які працюють під час карантину. Особисто можна оформити паспорт громадянина України у разі втрати, викрадення паспорту чи нагальної необхідності для отримання публічних послуг. Також ДМС продовжує вклеювати фотокартки до паспортів при досягненні 25- чи 45-ти років і оформляє закордонні паспорти у разі потреби у лікуванні чи смерті родича. Іноземці та особи без громадянства також можуть отримати посвідки на тимчасове і постійне проживання, якщо це необхідно для отримання послуг.

Прийом громадян в органах державної реєстрації актів цивільного стану здійснюється виключно з питань державної реєстрації народження, смерті та видачі архівних документів, необхідних для підтвердження при захороненні. Реєстрація шлюбу відбувається лише на підставі заяв, поданих до 13 березня. Громадяни можуть надавати консультацію та подавати документи онлайн за допомогою порталу.

Сервісні центри МВС продовжують надавати невідкладні послуги, здебільшого дистанційно (повний перелік послуг та контакти чергових тут). Серед них реєстрація транспорту для стратегічних підприємств, відновлення посвідчення водія у разі втрати чи викрадення, перша державна реєстрація нових легкових транспортних засобів. Громадяни можуть надсилати пакет документів на пошту черговим сервісних центрів.

Як відомо, першу реєстрацію легкового авто можна здійснити дистанційно. Для цього треба сканувати документи та відправити до сервісного центру МВС.

Більшість ЦНАП також продовжують свою роботу, надаючи невідкладні послуги. Але перед візитом радимо спочатку зателефонувати та уточнити, як працює конкретний ЦНАП.

До речі, ми вже повідомляли, що названо перелік адмінпослуг, які надаватимуть в ЦНАП під час карантину. Відповідне рішення прийняв Кабмін за поданням Мінцифри.

Варто звернути увагу й на такі "карантинні" новини:

1. Витяги з ДЗК та інші послуги Держгеокадастру - отримуйте безконтактно. Електронні сервіси відомства працюють у штатному режимі.

2. На час карантину скарги у сфері держреєстрації розглядають за добу. Відповідна процедура необхідна, аби запобігти поширенню коронавірусу COVID-19.

3. Бізнес може продовжити дію електронних ключів дистанційно. Однак новий КЕП отримати можна лише після подання всіх документів.

4. В якому режимі працюють ЦОП на період карантину. На період карантину режим роботи ЦОП змінюється

Будь-який бізнес потребує контролю, особливо в критичні період, як-от під час коронавірусного карантину. Моніторте податковий стан компаній 24/7 у системі CONTR AGENT, яка містить базу досьє на понад 6,5 млн компаній та ФОП. Почати моніторинг можна легко прямо зараз, замовивши тестовий доступ.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини