Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Київ установив нові власні обмеження на період карантину

6 квітня 2020, 10:40
9239
0
Реклама

Як відомо, днями Кабмін затвердив нову редакцію заборон під час карантину. Вони настільки вразили суспільство, що довелося навіть оприлюднити додаткові роз'яснення, як саме застосовувати ці правила, встановлені в оновленій Постанові № 211. Але законодавство передбачає можливість в разі потреби запобігання епідемії запроваджувати окремі, додаткові, обмеження й на місцевому рівні. Першість у цьому питанні наразі тримає Київ. Ми вже неодноразово інформували про карантинні заходи, встановлені у столиці, зокрема, у новинах "Столиця тугіше затягує карантинний пасок - поїздки за перепустками та інші новації" та "Київ посилює карантин - усі в масках і без шаурми".

Цього разу новації в життя киян та гостей столиці принесло розпорядження Керівника робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації № 12 від 04.04.2020 р. воно викладає в новій редакції розпорядження № 2 від 25.03.2020 р., яке передбачає заходи з ліквідації надзвичайної ситуації (адже, пам'ятаємо, що саме остання була раніше оголошена в Києві).

Отже, оновлені карантинні правила для столиці передбачають:

- обмеження доступу населення шляхом встановлення умов в'їзду на територію Києва та виїзду з неї;

- затвердження умов щодо якості реалізації продуктів харчування;

- обмежувальні заходи для населення;

- тимчасову зупинку діяльності певних суб'єктів господарювання;

- особливий порядок дезінфекції окремих об'єктів.

Так, заборонено до 24 квітня регулярні та нерегулярні пасажирські перевезення, окрім пересування легковими автомобілями, машинами екстрених служб і об'єктів критичної інфраструктури, а також працівників указаних служб та об'єктів. При цьому в'їзд-виїзд дозволено тільки через контрольно-пропускні пункти з проходженням термометрії водіями та пасажирами. Не допускатимуть громадян з ознаками гострих респіраторних захворювань. Ті, щодо кого є підозра на інфікування, чи старші за 60 років даватимуть зобов'язання про самоізоляцію.

Для підприємств, установ та організаці передбачили норми щодо відвідувачів - 1 особа на 10 кв. м площі, вдягнуті маски чи респіратори, відстань між людьми - не менше 1,5 м. Продавати можна тільки фасовані чи в упаковці продукти. Заборонено доступ до низки органів влади та установ, зокрема - з надання соцзахисту дітям та особам похилого віку. До ЦНАПів доступ обмежений, окрім визначених випадків, як-от оформлення паспорту чи держреєстрація автомобіля.

Заборонено відвідування парків, скверів, зон відпочинку (крім вигулу домашніх тварин 1 особою), користування дитячими та спортивними майданчиками, сміттєпроводами.

Заборонили також перебувати на вулиці без документів, порушувати умови ізоляції та самоізоляції, перебувати в громадських місцях без маски чи респіратора. Багато київських заборон аналогічні до кабмінівських, як-от заборона переміщуватися групами більше 2 осіб, проведення масових заходів тощо.

З числа торгівельних закладів заборонили роботу й тих, які торгують будматеріалами, роботу закладів громадського харчування, ринків, торгівельних споруд з продажу фастфуду, кави і чаю, реалізацію алкоголю на розлив, екскурсії.

Пасажирські перевезення заборонені й у місті (виняток - легковиками чи службовими авто екстренних служб та об'єктів критичної інфраструктури).

До окремого розпорядження максимально обмежено роботу готелів і хостелів, а також - стоматологічного бізнесу (окрім невідкладних випадків).

Щоб іти в ногу з вимогами чинного законодавства, користуйтеся інформаційно-правовою системою ЛІГА:ЗАКОН. Вона допоможе відслідковувати зміни в законодавстві. Скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом та оцініть зручність і швидкість пошуку необхідної вам інформації.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини