Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд дозволив роботу акредитованих центрів сертифікації ключів на час карантину

7 квітня 2020, 11:50
1035
0
Реклама

У період карантину необхідність використовувати кваліфікований електронний підпис (КЕП) зростає. Тож Кабмін пішов на зустріч представникам бізнесу та громадянам і забезпечив можливість отримувати кваліфікований електронний підпис під час карантину.

Тепер у Постанові № 211, яка накладає карантинні обмеження на бізнес до 24 квітня 2020 року, з під заборони вилучили діяльність кваліфікованих надавачів електронних довірчих послуг. Проте є обов'язкові умови - забезпечити персонал (зокрема захист обличчя та очей) та відвідувачів засобами індивідуального захисту, зокрема респіраторами або захисними масками, у т. ч. виготовленими самостійно, а також дотримуватись відповідних санітарних та протиепідемічних заходів.

Щоб отримати КЕП, найчастіше необхідно звертатися до акредитованих центрів сертифікації ключів (АЦСК) особисто. КЕП у жодному разі не може надаватися без ідентифікації особи.

Раніше ми уже повідомляли, що бізнес може продовжити дію електронних ключів дистанційно.

Джерело: сайт Мінцифри.

Відтепер у бізнесу з'явиться більше можливостей для боротьби з кризою навіть за умов віддаленої роботи. Нова екосистема хмарних продуктів LIGA360 об`єднує всі продукти ЛІГА:ЗАКОН у спільному середовищі для управління ризиками. Отримайте додаткові функції для ефективної роботи фахівців в режимі карантину та об'єднайте усю команду в єдиному просторі для прийняття антикризових рішень. Спробувати.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини