Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи вправі філія скласти РК до ПН, яку склала інша філія ПДВшника

22 травня 2020, 15:30
227
0
Реклама

ДПС роз'яснила, що філія або структурний підрозділ платника ПДВ, яким делеговано право складання податкових накладних, не має право складати розрахунок коригування до податкової накладної, яка була складена іншою філією або структурним підрозділом такого ПДВшника.

Пояснюють це тим, що у податковій накладній, крім податкового номера платника податку додатково зазначають ще й числовий номер філії (структурного підрозділу), яка її складає (пп. "г" п. 201.1 ПКУ). Відповідно, такий числовий номер філії у розрахунку коригування повинен відповідати тому, що зазначений у податковій накладній, до якої він складається.

Звісно, це не стосується випадку, коли розрахунок коригування до податкової накладної, складеної філією, складає головне підприємство (у разі, якщо на момент складання розрахунку коригування філія, яка видала відповідну податкову накладну, вже припинила діяльність).

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 101.15 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua)

Більше про делегування права на складання податкових накладних/розрахунків коригування читайте в статті "Делегування відокремленим підрозділам (філіям) права на складання ПН/РК" сучасного медіа для бухгалтерів "Інтербух" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини