Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Вимірювання температури на вході та 1,5 м відстані між пасажирами — як МОЗ та КМДА організували роботу метро

25 травня 2020, 16:30
1550
0
Реклама

Головний державний санітарний лікар України постановою від 22 травня 2020 року № 26 затвердив Тимчасові рекомендації щодо організації протиепідемічних заходів при перевезенні пасажирів метрополітеном на період карантину у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19). Ними забороняється перевезення пасажирів, які не використовують респіратор або захисну маску, у тому числі виготовлену самостійно.

Біля місць потенційного скупчення пасажирів (біля касових зон, зон самообслуговування та турнікетів) повинно бути нанесене відповідне маркування для перебування в черзі з дотриманням дистанції не менше одного метра.

Пасажири метрополітену зобов'язані:

- перебувати на території метрополітену в захисній масці, в тому числі виготовленій самостійно, або респіраторі, та не знімати її, за виключенням випадків, коли їх носіння протипоказано;

- чітко дотримуватись вказівок працівників метрополітену щодо дотримання протиепідемічних заходів;

- не користуватися метрополітеном у разі виникнення респіраторних симптомів (нежить, біль в горлі, кашель, чхання, підвищення температури та інше);

- дотримуватись респіраторної гігієни та етикету кашлю.

Що стосується Києва, то тут керівник робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації розпорядженням від 23.05.2020 р. № 47 затвердив, зокрема, особливий порядок проведення профілактичних і протиепідемічних, у тому числі дезінфекційних, та інших заходів, для підприємств транспорту, незалежно від їх підпорядкування і форми власності. Згідно з ним при вході до приміщень станцій метро має бути вхідний санітарний контроль пасажирів: спершу візуальний, а за наявності ознак ГРВЗ - температурний скринінг. Також у Києві хочуть якимось дивом забезпечити відстань не менше 1,5 м між пасажирами не лише в чергах, а й на платформах та у вестибюлях станцій. Утім, столичні правила говорять про те, що на станції може бути повністю або частково закритий вхід з метою дотримання санітарних відстаней.

Водночас заступник голови КМДА Валентин Мондрієвський в ефірі каналу "Україна 24" пояснив, що проводити всім температурний скринінг неможливо, але в метро обов'язкові маска і рукавички, за цим стежитимуть чергові по станції.

Для того, щоб уникнути впливу інформаційного шуму і вчасно приймати рішення щодо контролю вашої репутації, використовуйте систему медіамоніторингу Semantrum. Автоматичний моніторинг всіх онлайн та традиційних ЗМІ, інтернет-простору та соцмереж. Замовте тестовий доступ до системи Semantrum.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини