Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Із 1 серпня зросте на 54,6 відсотка тариф на передачу електроенергії

14 липня 2020, 11:30
5514
0
Реклама

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, переглянула тариф на послуги з передачі електричної енергії та тариф на послуги з диспетчерського (оперативно-технологічного) управління НЕК "Укренерго". Про це інформує сайт НКРЕКП.

З 01.08.2020 р. тариф на послуги з передачі електричної енергії становитиме 240,23 грн/МВт-год (без ПДВ). Зараз він становить 155,4 грн/МВт-год, тобто зростання складе 54,6%. Тариф на послуги з диспетчерського (оперативно-технологічного) управління становитиме 24,75 грн/МВт-год (без урахування ПДВ).

НКРЕКП, як повідомляє її сайт, "усвідомлює, що такий рівень тарифу на послуги з передачі електричної енергії є обтяжливим для споживачів електроенергії та може негативно відобразитись на конкурентоспроможності української промисловості, проте вимушена прийняти зазначене рішення".

Зроблено це було "з метою забезпечити наявність коштів у компанії для погашення заборгованості перед виробниками електроенергії з поновлюваних джерел (через ДП Гарантований покупець)". Йдеться про заплановане внесення змін до законодавства щодо фінансових взаємин держави і виробників "зеленої" енергетики.

Нагадаємо, що днями міністр енергетики заявила: не планується найближчим часом підвищення тарифів на електроенергію. Але, з іншого боку, 27 травня 2020 року на засіданні КМУ була затверджена Програма стимулювання економіки для подолання наслідків епідемії COVID-19. У ній для "покриття операційних витрат виробників електроенергії" заплановано те, що в документі іменується "поступовим переглядом тарифів для домогосподарств, що дозволить забезпечити фінансову стабільність на ринку".

Детальніше про вартість та облік електроенергії в господарській діяльності читайте в матеріалах сучасного медіа для бухгалтерів "Інтербух" (скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом):

- "Облік загальновиробничих витрат: склад, класифікація та розподіл";

- "Калькулювання собівартості: зміст, об'єкти й статті";

- "Орендар компенсує вартість комунальних послуг й електроенергії орендодавцю: чи нараховувати ПДВ";

- "Податкова накладна на електроенергію виписана 15-го числа: чи можуть контролери зняти податковий кредит".

Не дайте рейдерам нажитися у період кризи! Поставте свої об'єкти нерухомості на моніторинг у сервісі SMS-Маяк. Сервіс миттєво проінформує про зміни статусу об'єктів нерухомого майна у вигляді сповіщення в особистому кабінеті, sms-повідомлення чи email-листа. Поставити на моніторинг зараз.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини