Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи сплачувати підприємцям ЄСВ "за себе" за ІІ квартал — ДПС

15 липня 2020, 15:20
15852
0
Реклама

Самозайняті особи тимчасово за періоди березень, квітень, травень 2020 року звільнені від нарахування, обчислення та сплати ЄСВ "за себе". Про те, кого звільнили від сплати ЄСВ, йшлося у статті за посиланням.

Однак такі платники ЄСВ на власний розсуд вирішують питання чи скористатись звільнення від сплати ЄСВ чи ні. Вони не позбавлені можливості прийняти рішення нарахувати, обчислити та сплатити ЄСВ за вказані періоди в розмірах та порядку, визначених Законом про ЄСВ.

Тому для тих самозайнятих осіб, які скористалися звільненням від сплати ЄСВ "за себе", за ІІ квартал 2020 року мінімальна сума ЄСВ буде становити 1039,06 гривень. Фактично, це означає необхідність сплатити ЄСВ, обрахований за червень 2020 року, коли звільнення не діє.

Сплатити ЄСВ за ІІ квартал ФОПи мають до 20 липня 2020 року.

Про це нагадали у ГУ ДПС у Рівненській області.

Але варто відмітити два таких моменти:

- по-перше, за несвоєчасну сплату (несвоєчасне перерахування) ЄСВ не штрафують по останній календарний день місяця (включно), в якому завершиться карантин. А наразі прийнято рішення, що карантин триватиме до 31 липня;

- по-друге, ФОПів можуть звільнити від сплати ЄСВ за червень.

Подавати податкову та статистичну звітність в умовах віддаленої роботи допоможе продукт Liga:REPORT. Спробуйте і переконайтесь, робота у віддаленому режимі не стане на заваді ефективності вашої команди.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини