Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податківці розмежували, коли треба подавати повідомлення про прийняття на роботу, а коли — ні

3 липня 2020, 15:35
2367
0
Реклама

Податківці повідомляють, що відповідно до Порядку № 413 повідомлення про прийняття працівника на роботу подається власником підприємства, установи, організації або уповноваженим ним органом (особою) чи фізичною особою до територіальних органів ДПС за місцем обліку їх як платника ЄСВ за формою згідно з додатком до Порядку № 413 до початку роботи працівника за укладеним трудовим договором. Роблять це одним із таких способів:

- засобами електронного зв'язку з використанням кваліфікованого електронного підпису відповідальних осіб відповідно до вимог законодавства у сфері електронного документообігу та електронних довірчих послуг;

- на паперових носіях разом з копією в електронній формі;

- на паперових носіях, якщо трудові договори укладено не більше ніж із п'ятьма особами.

Інформація, що міститься у повідомленні про прийняття працівника на роботу, вноситься до реєстру страхувальників та реєстру застрахованих осіб відповідно до Закону про ЄСВ.

Єдиний виняток - можна не подавати повідомлення про прийняття на роботу члена виконавчого органу господарського товариства, керівника підприємства, установи, організації. Такі відомості органи ДПС отримують самостійно з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань.

Більше деталей - у публікаціях модуля ситуацій ІПС ЛІГА:ЗАКОН:

- "Повідомлення податкового органу про прийняття працівника на роботу";

- "Прийняття на роботу тимчасових працівників";

- "Укладення трудового договору".

Для отримання доступу до професійної аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН, інших документів та інструментів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН поспішіть скористатися ТЕСТОВИМ доступом та оцініть зручність і швидкість пошуку необхідних вам матеріалів.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини