Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС про податкові новації для платників податку на прибуток: нова різниця у правонаступника при реорганізації

9 липня 2020, 09:50
847
0
Реклама

Починаючи із 23.05.2020 р. діє норма пп. 140.4.5 ПКУ, котра визначає нову податкову різницю у правонаступника щодо врахування від'ємного значення оподаткування реорганізованого платника. Вона передбачена Законом № 466. Її застосування пояснюють в ГУ ДПС у Запорізькій області.

Тому фінрезультат до оподаткування платника податку на прибуток -правонаступника зменшують на суму від'ємного значення об'єкта оподаткування податкового (звітного) періоду, яке обліковувалось у платника податку, який реорганізується шляхом:

- приєднання, злиття, перетворення у періоді затвердження передавального акта;

- поділу, виділу у періоді затвердження розподільчого балансу пропорційно до отриманої частки майна згідно з розподільчим балансом.

Таке зменшення застосовують за одночасного дотримання двох умов:

- у межах сум власного капіталу платника податку, який припиняється, станом на кінець попереднього податкового (звітного) року;

- якщо платник податку, який припиняється, та платник податку - правонаступник були пов'язаними особами більше ніж 18 послідовних місяців до дати завершення приєднання (злиття).

В податковій декларації з податку на прибуток підприємств за півріччя 2020 року такі правонаступники (до внесення змін до декларації) можуть відобразити суму від'ємного значення об'єкта оподаткування платника податку, який реорганізується, - у рядку 3.2.4 додатка РІ до декларації.

Про подання декларації з податку на прибуток за півріччя 2020 року читайте в сучасному медіа для бухгалтерів "Інтербух" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом.

Також дізнавайтеся як змінилися взаємини платників та контролюючих органів з аналітичних матеріалів:

- "Новації Закону № 466: податкове повідомлення-рішення";

- "Новації перевірок за Законом № 466: загальні моменти";

- "Розбираємо Закон № 466 по кісточках: штрафи, які вже діють";

- "Розбираємо Закон № 466 по кісточках: загальні правила притягнення до відповідальності".

Для отримання доступу до професійної аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН, інших документів та інструментів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН поспішіть скористатися ТЕСТОВИМ доступом та оцініть зручність і швидкість пошуку необхідних вам матеріалів.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини