Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Камеральну перевірку звітності з ЄСВ проводять без згоди та присутності платника

9 липня 2020, 11:00
414
0
Реклама

Камеральну перевірку податківці проводять без будь-якого спеціального рішення керівника (його заступника або уповноваженої особи) органу ДПС або направлення на її проведення. Такій перевірці підлягає вся звітність по ЄСВ суцільним порядком. Згода платника ЄСВ на перевірку та його присутність під час камеральної перевірки не обов'язкова. При цьому звітність, подана платниками ЄСВ, проходить арифметичний та логічний контроль.

На ці моменти звертають увагу волинські податківці з огляду на вимоги ст. 76 ПКУ та п. 2 ч. 1 ст. 13 Закону про ЄСВ.

Камеральну перевірка даних із звітності по ЄСВ проводять упродовж 30 календарних днів, що настають за останнім днем граничного строку подання такої звітності, а якщо отримано таку звітність після граничного строку подання - упродовж 30 календарних днів з дати фактичного подання такої звітності.

Водночас згідно з ч. 16 ст. 25 Закону про ЄСВ строк давності щодо нарахування, застосування та стягнення сум недоїмки, штрафів та нарахованої пені не застосовують. Тож камеральну перевірку з питань подання звітності та сплати ЄСВ призначають без дотримання строків давності.

Стежите за усіма новинами по темі "Перевірки"? Отримайте доступ до LIGA360 і відстежуйте інформацію за тематикою, обирайте ЗМІ, яким довіряєте та сформуйте свою індивідуальну стрічку новин. Отримайте вільний доступ до LIGA360, якщо користуєтеся принаймні одним з продуктів ЛІГА:ЗАКОН.

Однак планових перевірок можна не чекати у липні. Адже мораторій на документальні та фактичні податкові перевірки триває по останній календарний день місяця (включно), в якому завершиться карантин.

Проте зважайте, що карантинний мораторій не рятує від штрафів за порушення до 1 березня 2020 року.

А про те, кого звільнили від сплати ЄСВ за березень, квітень та травень 2020 року, читайте за посиланням.

Перевірити, чи потрапила ваша компанія до плану перевірок решти контролюючих органів, можна за допомогою сервісу CONTR AGENT.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини