Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінімалка у 2021 році зросла, а "щасливчиків" із правом на податкову соцпільгу майже не залишилось

Реклама

У 2021 році розмір мінімальної зарплати у розрахунку на місяць змінюється двічі (із 1 січня - 6000 грн, із 1 грудня - 6500 грн).

Тож виходить, що переважна більшість працівників не зможе скористатися ПСП, бо вони отримуватимуть за умови повністю відпрацьованого місяця мінімально суму, що перевищує граничний дохід для застосування ПСП, - 3180 грн для 2021 року.

Проте все ж маємо окремі категорії осіб, які за певних умов матимуть право на ПСП у 2021 році навіть за такого рівня мінімальної зарплати:

1. Особи, які працюють на умовах неповного робочого часу і при цьому сума їх місячної зарплати не перевищує граничний дохід для застосування ПСП, тобто 3180 грн. Приміром, якщо працівник оформлений на 0,5 ставки, то гарантований мінімальний розмір його зарплати становить: 6000 грн х 0,5 = 3000 грн, що менше, аніж 3180 грн, а значить можна застосувати ПСП.

2. Працівник не відпрацював більше половини робочого часу місяця у зв'язку із відпусткою без збереження зарплати, відпусткою по догляду за дитиною до трьох років, або ж через призупинення діяльності його робочий час суттєво скоротили. Тоді можливий варіант, що його зарплата за місяць не перевищить показник в 3180 грн.

3. Працівники із дітьми, але за умови, що місячна зарплата не перевищить кратно збільшеного граничного доходу для застосування ПСП на дітей.

Про те, хто може розраховувати на ПСП, які граничні розміри доходу для ПСП у 2021 році для працівників з дітьми, читайте у матеріалі "Податкова соціальна пільга 2021".

Коли часу обмаль - вкрай необхідно тримати в фокусі найголовніше. Отримайте доступ до рішення LIGA360: Бухгалтер і перевіряйте контрагентів, звітуйтеся онлайн, читайте аналітичні матеріали та отримуйте автоматичні сповіщення про зміни в законодавстві.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини